Suomalainen rikossarja Karppi myyty Netflixille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suoratoistopalvelut ovat vallanneet viime vuosina television katseluun käytetyn ajan, kun perinteisen television katselu on varsinkin nuorten parissa jo lähes historiaa. Maailman suurin suoratoistoyhtiö Netflix sijoittaa miljardeja televisiosarjoihin, ja nyt palvelu on tehnyt ostoksen Suomesta.

Suomen tietotoimiston mukaan suomalainen rikossarja Karppi on myyty Netflixille, jossa se saa kansainvälisen ensi-iltansa 23. elokuuta. Kauppa on historiallinen, sillä koskaan aiemmin suomalaista televisiosarjaa ei ole esitetty näin laajalle kansainväliselle yleisölle.

Pihla Viitalan tähdittämän televisiosarjan kansainvälinen nimi tulee olemaan Deadwind. Netflixillä oli kesäkuun lopussa 130,1 miljoonaa asiakasta. Todellisen katsojamäärän arvioidaan olevan reilusti yli 300 miljoonaa.