Danny palkittiin Iskelmä-Finlandialla: ”Aloitti show-kulttuurin Suomessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2018 Iskelmä-Finlandia -palkinto on myönnetty suomalaisen iskelmämusiikin pioneeri Dannylle. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10.000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki.

Palkinto myönnettiin nyt jo 17. kerran, ja sen ojensivat Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi ja Iskelmä-Finlandia -asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali.

– Tällä kertaa palkinnon saa mies, joka tavallaan aloitti koko iskelmä- ja show-kulttuurin Suomessa. Mies, joka on kokenut nuorten ihailijoitten hysterian, varttuneemman väen suosion, levylistojen ykköspaikkoja ennätysmäärän sekä auttanut urallaan kymmeniä artisteja tietotaidollaan. Mies, joka sympaattisuudellaan ja esimerkillisellä jämptiydellään on todellakin tämän Iskelmä-Finlandiansa ansainnut, kommentoi Turkka Mali.

– Kiitos raadille ja Nokian kaupungille. Tämä on hieno kunnia ja kädenojennus samalla kaikille yhteistyökumppaneilleni läpi vuosikymmenten, Danny kommentoi.

Danny on ilmoittanut, että lokakuusta 2018 tammikuuhun 2019 kestävä Viimeinen ilta Dannyn seurassa -kiertue on hänen uransa viimeinen isompi kiertue. Tapio Rautavaaran nimikkotapahtumassa Tapsan Tahdeilla palkitulla Dannylla on vahva side Rautavaaraan.

– Tapsa oli aikanaan yhteistyökumppanini D-Tuotannossa. Tuotti erityistä mielihyvää kuulla, että minut palkitaan huomionosoituksella juuri täällä. Rautavaaran merkitys urheilijana ja laulujensa kautta on ollut minulle aina suuri. Hän oli aikanaan suuri suomalainen ihminen ja taiteilija.