Miten tämä on mahdollista? Bohemian Rhapsody kirjoittaa sävelillään Bohemian Rhapsody

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarisen Queen-yhtyeen kaikkien aikojen ensimmäinen listaykkönen oli vuonna 1975 ilmestynyt Bohemian Rhapsody. Mestariteos on edelleen listattu maailman suosituimpien kappaleiden joukkoon.

Bohemian Rhapsody on kappale, jonka mukana on laulettava äänijänteet suorina. Nyt arvostettu biisi on soitettu GarageBand-sovelluksen pianolla. Jutun varsinainen aihe on kuitenkin se, että sävelet muodostavat tietokoneruudulle sadat: ”Bohemian Rhapsody”.

Jollain on ollut aidosti aikaa soittaa Queenin oopperarock muotoon, jossa sen sävelet kirjoittavat kappaleensa nimeä ruutuun. Suurikokoiset kirjaimet on helposti luettavissa, ja ne tuntuvat istuvan ällistytävän hyvin kappaleeseen. Vaikka versio ei ole alkuperäisen kaltainen, on se silti tunnistettavissa.