Kiina kielsi Nalle Puh -elokuvan esittämisen – uskomaton syy taustalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiina tunnetaan siitä, että maa rajoittaa tiukasti ulkomaisten elokuvien päätymistä markkinoilleen. Maassa on edelleen käytössä tiukka poliittinen sensuuri, jonka jalkoihin on nyt yllättäen joutunut myös uusin Nalle Puh -elokuva Risto Reipas ja Nalle Puh. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa lokakuussa.

Hollywood Reporter ja Variety -lehdet kertovat elokuvan sensuurin olevan todennäköisesti jatkoa Kiinassa jo jonkin aikaa käytössä olleelle Nalle Puh -kuvien sensuurille. Sensuuri määrättiin, kun kiinalaiset mediat olivat verranneet Nalle Puhia maan presidentti Xi Jinpingiin. Disney ei ole kommentoinut elokuvansa sensuuria tai sen mahdollisia syitä.

Sensuurin lisäksi toinen mahdollinen syy voi olla ulkomaisten elokuvien kiintiön täyttyminen, sillä Kiinan markkinoille hyväksytään Variety-lehden mukaan vain 34 ulkomaista elokuvaa vuodessa. Kesäkuussa Kiina sensuroi HBO-televisiopalvelun, kun sen Last Week Tonight -ohjelman räväkkä isäntä John Oliver käsitteli Kiinaa kriittisesti.