Laaditko tehtävälistoja? Minuuttisääntö auttaa tehokkaammaksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä rakastaa tehtävälistoja, koska niiden avulla voi hallita kaaosta ja saada samalla asiat pois päästä paperille. Tehtävälistaa on helpointa suorittaa siten, että hoitaa ensin akuuteimmat ja pienimmät tehtävät. Avuksi kannattaa ottaa minuuttisääntö.

Onnellisuusasiantuntija Gretchen Rubin esittelee keinon tehtävälistan nopeampaan ja tehokkaampaan toteuttamiseen.

Ideana on, että keskittyy listalla ensimmäisenä tehtäviin, joiden toteuttaminen vaatii korkeintaan yhden minuutin. Olipa se sitten hammaslääkäriajan varaaminen tai astianpesukoneen täyttäminen, ei tehtävän suorittamiseen kulu yleensä minuuttia kauempaa.

Minuuttisääntö palkitsee tekijänsä usein ja nopeasti. Ihminen kokee olevansa tuotteliaampi saadessaan konkreettisesti asioita aikaiseksi.

Kun pienet ja minuutin pituisen ajan vaativat tehtävät on hoidettu, voi listalla keskittyä samalla virralla enemmän aikaa vaativiin tehtäviin.