Olut onkin hyväksi terveydelle – sisältää runsaasti antioksidantteja

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Alkoholin terveyshaitat aiheuttavat syystäkin runsaasti keskustelua, mutta voisiko esimerkiksi kesäaikaan suositusta oluesta olla myös hyötyä? Ainakin osa tutkijoista uskoo näin.

American Journal of the Medical Sciences -tiedejulkaisun mukaan oluella on myös positiivisia terveysvaikutuksia. Juoma sisältää esimerkiksi enemmän proteiinia ja B-vitamiineja kuin yleensä terveellisimmäksi alkoholijuomaksi kuvailtu viini.

Independent-lehden mukaan olut sisältää myös runsaasti antioksidantteja. Se saattaa jopa vähentää joidenkin sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Avainsana oluen mahdollisissa terveysvaikutuksissa on kuitenkin tietenkin kohtuujuominen. Siihen lasketaan 1-2 alkoholiannosta päivässä. Liika alkoholinkäyttö tunnetusti lisää lukuisten eri terveysongelmien, kuten maksavaurion, sydäntautien ja ylipainon riskiä.