Kalsiumia muustakin kuin maidosta? Tässä 8 parasta lähdettä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Juusto vahvistaa luustoa. Kaikki muistavat kyseisen lauseen kouluajoilta, jolloin maito oli olennainen osa jokaisen lapsen päivittäistä ruokavaliota. Nykyisin ihmisiä opastetaan myös muiden kalsiumia sisältävien ruokien ääreen.

Ravintoterapeutti ja Lifesum-sovelluksen omistaja Frida Harju-Westman on listannut PureWow-julkaisulle ruokia, joissa on runsaasti kalsiumia. Terveellisessä ruokavaliossa on runsaasti kalsiumia, ja sen saanti on tärkeää etenkin lapsille, raskaana oleville ja iäkkäämmille. Kalsiumia voi saada sardiineista, appelsiineista, viikunoista ja parsakaalista.

Toki maitotuotteet ovat yksi pääasiallinen kalsiumin lähde, mutta esimerkiksi pähkinät ja erityisesti mantelit ovat erinomainen kalsiumia elimistöön tarjoileva raaka-aine. Ruokavalioon kannattaa myös lisätä valkoisia papuja ja vihreitä lehtivihanneksia. Kalsiumin saantia voi tehostaa syömällä tarpeeksi D-vitamiinia esimerkiksi lohen ja kananmunan muodossa.