Näin pulskaksi karhu söi itsensä ennen talviunia – ei laskenut kaloreita!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lohikaloistaan ja karhuistaan kuuluisa Brooks Fallsin putous Alaskassa tarjoilee loppukesän ajan herkullisia kala-apajia mesikämmenille. Yksi lohia jo viime vuonna suunnattomasti nauttineista on 747-niminen karhu. Kyseessä on 450 kiloinen karhujärkäle.

Youtube-käyttäjä Mike Fitz on julkaissut viime syksynä kuvaamansa karhuvideon Youtubeen. Taltioinnilla nähdään päiväpuuhastelujensa parissa oleva 747, joka on videon perusteella todella tuhdissa kunnossa oleva karhu. Ruskea karvaturri on kerryttänyt roimasti elopainoaan talven varalle.

Kaikkiruokainen karhu syö kasvisten ja marjojen lisäksi myös lihaa ja kalaa. Ne keräävät kymmeniä kiloja rasvaa ennen loka-marraskuussa alkavia talviunia. Kontiot heräävät unilta ravintovarastojen ehdyttyä tai auringon paisteen sulattaman lumen ansiosta.