Brittiäiti ja 4-vuotias tytär vankilaan Dubaissa – syynä äidin viinilasillinen lennolla

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Dubai on monien turistien suosikkikohde, mutta samaan aikaan länsimainen turisti voi joutua siellä vankilaan hyvin pienistä syistä. Turisteja on tuomittu vankilaan esimerkiksi suutelemisesta julkisella paikalla. Nyt brittiäiti ja nelivuotias tytär viettivät kolme päivää vankilassa uskomattomasta syystä.

Hammaslääkärinä työskentelevä 44-vuotias ruotsalais-englantilainen perheenäiti Ellie Holman ja tämän nelivuotias tytär Bibi lensivät 13. heinäkuuta Dubaihin Lontoosta Emirates-lentoyhtiön lennolla, jonka aikana äiti joi ruoan kanssa lasillisen viiniä.

Perillä Dubain lentokentällä äiti ja tytär otettiin kiinni ja suljettiin päiväkausiksi vankilaan, Daily Mail uutisoi. Lisäksi äidin passi takavarikoitiin.

Pidätystä edelsi välikohtaus, jossa lentokentän virkailijat ärsyyntyivät, kun äiti oli kuvannut heitä matkapuhelimellaan virkailijan väitettyä, että perheenäidin viisumi olisi vanhentunut.

Virkailija ei päästänyt äitiä ja tytärtä maahan, vaan ilmoitti, että heidän täytyy palata Lontooseen. Tämän jälkeen tullivirkailija kysyi Holmanilta oliko hän juonut lennolla alkoholia, johon perheenäiti vastasi myöntävästi. Kuvaaminen ja viinin juominen riittivät pidätykseen.

Äidin ja tyttären ei annettu soittaa edes perheen isälle, kun aseistetut poliisit tulivat ja kuljettivat heidät selliin.

Nyt perheenäiti on vapautettu, mutta hän ei saa poistua Dubaista ennen kuin asia on käsitelty. Siihen voi kulua lehden mukaan jopa vuosi. Äidin mukaan hänen tyttärensä ei ole koskaan itkenyt niin lohduttomasti kuin dubailaisessa tulikuumassa sellissä.

Tapaus ei ole suinkaan ainoa Dubaissa. Taannoin englantilainen pariskunta tuomittiin Dubaissa sharia-lain nojalla kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan ravintolassa. Norjalaisnainen tuomittiin vuonna 2013 vankilaan avioliiton ulkopuolisesta seksistä, kun hänet joukkoraiskattiin niin ikään Dubaissa.