Kakku sytytettiin palamaan – sitten kakkupaloautot sammuttivat liekit

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tavalliset mansikkakakut tuntuvat todella tylsiltä nykyisten kakkutaideteosten rinnalla. Kotileipurit ja ammatikseen kakkuja valmistavat leipomot luovat nykyisin syntymäpäiväkutsuille toinen toistaan näyttävimpiä luomuksia. Yksi täytekakkubuumin julkkiksista on Kakkukuningas -televisio-ohjelmassa esiintyvä Buddy Valastro.

TLC-televisiokanavan suosittua Cake Boss, eli Kakkukuningas-ohjelmaa esitetään myös Suomessa. Newyorkilaisen Carlo’s Bakeryn arjesta kertovassa ohjelmassa on tehty palava kakku. Homman juju on siinä, että kakkukokonaisuuteen kuuluu paloauto, jossa on toimiva sammutusletku.

Buddyn tiimin rakentama kakku on tekninen teos, jossa on hyvin vähän syötäviä osuuksia. Kakku on valmistettu Joe-nimiselle Carlo’s Bakeryn työntekijän palomiesylennyksen kunniaksi. Moni pikkupoika olisi varmaankin samanlaisesta kakusta innoissaan – vähintäänkin yhtä innoissaan kuin leipomossa työskentelevät aikamiehet.