Asiantuntijat varoittavat ampiaisista: ”Humalaiset tavallista aggressiivisempia”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten tavoin myös ampiaisten pinna saattaa olla humalassa normaalia kireämmällä. Hyönteisasiantuntijat ovatkin antaneet Iso-Britanniassa varoituksia alkoholin makuun päässeistä pistiäisistä.

Ampiaisten tavanomaiset ravintolähteet ovat ehtymässä, minkä myötä ne hakeutuvat yhä enemmän ihmisten ilmoille. Sokerinhimoiset hyönteiset voivat päätyä juomaan terasseille jätettyjä siidereitä ja syömään käyneitä hedelmiä.

Jo pieni määrä alkoholia riittää saamaan ampiaiset humalaan. Alkoholi tekee niistä helpommin ärtyviä. Humalaiset ampiaiset myös hakeutuvat helpommin ihmisten makeiden herkkujen, kuten colajuomien äärelle.

Täysikasvuiset ampiaiset keräävät toukkien ravinnoksi lihaa, mutta eivät kykene syömään sitä itse. Tämän ansiosta niistä tulee erityisen persoja ravinnoksi edelleen kelpaavalle sokerille. Sitä löytyy tunnetusti monista alkoholijuomista.

– Toukista on tullut täysikasvuisia ja kuningattaret ovat lakanneet munimasta. Työläisillä ei ole mitään tekemistä eikä mitään syötävää. Niinpä ne suuntaavat pubien terasseille, tuholaistorjuja Shane Jones varoittaa Metro-lehden mukaan.