Poliisilta suositus lasten ja nuorten kotiintuloajoista: ”Paikka ei ole öiseen aikaan kadulla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulut alkoivat torstaina ympäri maata, ja monissa perheissä käydään näinä päivinä tiukkoja neuvotteluja lasten ja nuorten kotiintuloajoista. Niistä päättävät tietenkin ensisijaisesti vanhemmat. Nyt isät ja äidit ovat saaneet tukea poliisilta.

Lapin poliisi julkaisi nimittäin verkossa ohjeistuksen näkemyksistään sopivista kotiintuloajoista eri ikäisille lapsille ja nuorille. Viranomaiset peräänkuuluttavat vanhemmilta lapsille rakkautta ja sopivasti rajoja.

– Siksi rohkeasti annamme suosituksen lasten ja varhaisnuorten kotiintuloajoista, joista porukalla kiinni pitämällä ei kenenkään jälkikasvu voi vedota siihen, että ”Kun muutkin saavat olla pidempään ulkona”.

– Lapsen ja varhaisnuoren paikka ei ole öiseen aikaan kadulla. 1-6 luokkalaisten tulisi olla kotona klo 20.00 ja 7-9 luokkalaisten klo 22.00. Viikonloppuisin 9-luokkalaisten kotiintuloaika on klo 24.00, poliisi ohjeistaa.

Samalla Lapin poliisi käytti tilaisuuden hyväkseen ja muistutti autoilijoita erityisestä varovaisuudesta liikenteessä.

– Valvo sinä omaa ajoasi ja ole hereillä. Myös lasta kouluun kuskatessasi ja töihin kiirehtiessäsi. Pieni koululainen ei hahmota liikennettä samalla tavalla kuin isompi eikä koulutie ole vielä tuttu. Ole sinä se, joka huolehtii, että nuo pienet ankanpoikaset pääsevät tien yli turvallisesti kouluun ja vielä kotiinkin, sinne siiven alle turvaan, poliisi kirjoittaa.