Opiskelijalla erikoinen sairaus – nukkuu päiväkausia juotuaan alkoholia

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Väsymyksen tunne ei ole harvinaista raskaan alkoholinkäytön jälkeisinä päivinä, mutta eräällä opiskelijalla se ilmenee huomattavasti tavanomaista pahemmassa muodossa. Hän saattaa nukkua kerralla päiväkausia.

Walesissa asuvalla Hermione Cox-Denningillä on harvinainen Kleine-Levinin oireyhtymä. Sen ansiosta hän voi nukkua jopa kolme päivää kerrallaan heräämättä edes syömään tai nukkumaan.

18-vuotias Hermione kertoo viettäneensä ensimmäisen kohtauksen aikaan viikon sängyssä. Lääkärit laittoivat tämön flunssan piikkiin, mutta muutamaa kuukautta myöhemmin outo vaiva palasi. Lopulta hänellä diagnosoitiin Prinsessa Ruusunen -syndroomanakin tunnettu sairaus.

Nainen myös huomasi alkoholin pahentavan hänen oireitaan. Muutamaa drinkkiä useampi alkoholiannos saa hänet nukkumaan päiväkausien ajan. Hermione toivoo oireiden vähenevän iän myötä, kuten useiden potilaiden tapauksessa on tapahtunut.

– Pelkään sairauden vaikuttavan tulevaisuuteeni. Pidän nyt välivuotta ja olisin halunnut tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla, mutta en voi sairauteni vuoksi, Hermione kuvailee Daily Mailin mukaan.