Suojaa päänahka auringolta – palaa todella helposti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset muistavat usein levittää suojakertoimilla varustettua aurinkovoidetta kehoon, mutta pääalueesta sitä pannaan useimmiten vain kasvoille. Mikäli aikoo viettää aikaansa auringossa ilman asianmukaista päähinettä, tulisi aurinkovoidetta levittää myös päänahkaan.

PureWow muistuttaa, että markkinoilla on myös hiuspohjaan suihkutettavia aurinkovoiteita. Päänahka altistuu ultraviolettisäteilylle yllättävän helposti. Päälaki voi kärähtää yhtä helposti terassi-iltana, ranta-aamuna kuin huvipuistopäivänä.

Helpointa olisi panna huivi tai hattu päähän. Lipalla tai lierillä varustetut päähineet ovat parhaita, koska ne suojaavat jonkun verran myös kasvoja. Aurinkovoidetta tulee muutoin levittää ainakin hiusten jakaukseen.