Sairaalloisen lihava mies laihtui 140 kiloa – oma vaimo on suurin motivaattori

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ylipaino tappaa nykyään enemmän ihmisiä kuin aliravitsemus. Maailman väestöstä 30 prosenttia on lihavia tai liikalihavia. Amerikkalainen John Allaire kuului näiden 2,1 miljardin ylipainoisen ihmisen joukkoon, kunnes tajusi kuolevansa ennenaikaisesti kilojensa vuoksi.

San Diegossa asuva 27-vuotias John Allaire lihoi hänen isänsä sairastuttua syöpään. Ylipaino lisääntyi isän kuoleman jälkeen ja Allaire ei omien sanojensa mukaan näyttänyt enää edes ihmiseltä. Hän painoi 245 kiloa.

Elämäntapamuutosta useaaan kertaan yrittänyt mies tajusi elämänrakkauden kanssa naimisiin mennessään, että hänen on pakko tehdä muutos parempaan. Hän halusi olla terveempi Caila-vaimonsa vuoksi.

John ja Caila ovat tunteneet toisensa 12-vuotiaasta saakka. Caila valitsi Johnin aviomiehekseen miehen suuresta ylipainosta huolimatta. Tämä oli suurin motivaattori julkiselle elämäntapamuutokselle, jonka ansiosta John laihtui yhteensä 140 kiloa.

Paikallisen kuntosalin kuntopiiri tuki miehen määrätietoista matkaa kohti ihannepainoa. Laihdutusurakasta jäi kuitenkin jäljelle runsaasti ylimääräistä ihoa, joka poistettiin myöhemmin leikkauksen avulla.