Kypärä pelasti polkupyöräilijän Hyvinkäällä – karu kuva kertoo miksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin yliopistollisen sairaalan Hyvinkään ensiapuasema on julkaissut Facebookissa kuvan rikki menneestä kypärästä. Polkupyöräilijä oli törmännyt kovassa vauhdissa siltarumpuun ja kaatunut. Kypärä pelasti päävammoilta.

Ensihoitajat haluavat nyt valistaa ihmisiä kypärän käyttämiseen liittyen. Kuvassa oleva kypärä on todennäköisesti pelastanut käyttäjänsä hengen, sillä kovasta materiaalista valmistettu kypärä on haljennut pääkallon sijaan. Kuvan yhteydessä muistutetaan minkälainen kypärän tulisi olla.

Kypärän tulisi suojata myös otsaa, sillä suurin osa iskuista kohdistuu kasvojen puolelle. Kypärä tulee aina uusia iskun jälkeen, vaikka se näyttäisi päällisin puolin ehjältä. Markkinoilla on runsaasti vaihtoehtoja malleista ja väreistä, joten jokainen varmasti löytää mieluisan kypärän päähänsä.

Pyöräilykypärä voi pelastaa henkesi:Kypärä on todellisesta tilanteesta, jossa polkupyöräilijä törmäsi kovassa…

Publiée par HUS Hyvinkää Akuutti / Ensihoito sur Mercredi 8 août 2018