Näin Alaskassa: Valtava hirvi käyskenteli maantiellä – auto oli kuin pikkuauto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syksyn tullen kannattaa taas ennakoida entistä enemmän liikenteessä ja tarkkailla teiden pientareita mahdollisten hirvieläinten varalta. Alaskassa on kuvattu tien keskikaistaleella käyskennellyttä valtavan kokoista kruunupäätä.

Uroshirvet voivat kasvaa yli 700 kiloisiksi ja yli kaksimetrisiksi järkäleiksi. Suurikokoisen sarvipään kanssa ei varmasti halua kohdata ainakaan kovassa nopeudessa ajoneuvollaan törmäten. Syksyn tullen hirvikolarien vaara kasvaa, koska eläimillä on kiima-aika ja metsästyskausi käynnistyy.

Yksi lajinsa komeimmista edustajista kiinnitti autoilijoiden huomion Alaskassa. Supersonni käveli rauhallisesti tiellä, eikä välittänyt autoista tai niissä kameransa kanssa huutaneista ihmisistä. Videota on katsottu lähes miljoona kertaa.