FBI varoittaa: Maailmanlaajuinen pankkiautomaattien hakkeri-isku suunnitteilla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on varoittanut pankkiautomaatteihin kohdistuvasta maailmanlaajuisesta iskusta. Sen myötä pankkitileiltä voi kadota miljoonien eurojen arvosta rahaa.

ATM Cashout -nimellä tunnetun suunnitelman pelätään toteutuvan vain muutaman tunnin aikana, todennäköisesti viikonloppuna pankkien ollessa kiinni. Hakkereiden uskotaan voivan nostaa suuria summia rahaa esimerkiksi haittaohjelmien ja kopioitujen korttien avulla.

Krebs on Security -tietoturvablogin mukaan FBI sai vihiä suunnitelmasta hakkerien iskettyä pieniin pankkeihin eri puolilla maailmaa. Tietomurroissa pankkien järjestelmieen ladattiin haittaohjelmia, joiden avulla tilien tietoja pystyttiin muokkaamaan.

Mahdollisessa kansainvälisessä iskussa ovat vaarassa erityisesti pienemmät pankit, joiden tietosuoja ei ole välttämättä ajan tasalla. FBI neuvookin pankkeja selvittämään ja parantamaan turvallisuutensa tasoa hakkerihyökkäyksen varalta.