Kirja: Kimi Räikkönen myöhästyi juovuksissa armeijasta – pakeni ja haistatteli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen formulatähti Kimi Räikkönen on yksi maailman tunnetuimmista urheilijoista, ja nyt hänen elämänsä kulissien taakse päästään kurkistamaan kirjassa. Kerroimme taannoin miten Kari Hotakainen seurasi Kimiä tämän yksityiselämässä haastatellen samalla Räikköstä.

My story so far. Available in Finnish and Swedish 16.8.2018. Other languages soon after.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Nyt projektin tuloksena on syntynyt kirja Tuntematon Kimi Räikkönen, jossa paljastetaan myös erikoinen välikohtaus Räikkösen armeija-ajalta. Kirjan mukaan Kimi piti nimittäin joskus hieman pidemmän loman kuin olisi ollut välttämätöntä, jotta hän ehti viettää vapaapäivän ennen armeijan harmaisiin palaamista.

Eräällä kerralla 19-vuotias Kimi palasi voitokkaan kisan jälkeen Hennalan kasarmille myöhässä ja yhä humalassa salaa aitojen yli. Sotilaspoliisi huomasi tilanteen ja Räikkönen pakeni nopeasti tupaansa. Sotilaskoirat eivät saaneet häntä kiinni, mutta upseeri tuli myöhemmin noutamaan Kimiä sängystä. Hän puhalsi alkometriin puolentoista promillen lukemat.

Seuraavana päivänä Kimi karkasi kasarmilta serkkujensa luokse lekottelemaan rannalla ja juomaan olutta. Välikohtauksen seurauksena Räikköselle määrättiin lopulta kolmen viikon poistumiskielto. Sen aikana hänet päästettiin kuitenkin poistumaan taas yhden kilpailun ansiosta.