Poliisi pyytää havaintoja: Villikoiralauma liikkuu Imatralla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on varoittanut Imatralla asuvia Venäjältä tulleesta villikoiralaumasta. Seitsemän koiran lauma liikkuu Etelä-Karjalassa, ja se on nähty eilen iltapäivällä Imatralla Jaakimankadun ja Hiitolankadun välissä. Villiintyneet koirat voivat olla vaarallisia.

Suomeen vaeltaa toisinaan venäläisiä villikoiria, jotka ovat hyökänneet lemmikkien ja maatilojen eläinten kimppuun. Niistä voi olla poliisin mukaan vaaraa myös ihmisille, joten villikoiria ei kannata lähestyä. Poliisi pyytää havaintoja Imatralla vaeltavasta laumasta joko hätäkeskukseen 112 tai Kaakkois-Suomen vihjepuhelimeen P. 050 447 9574.

Villikoiria on jouduttu lopettamaan Suomessa jo aiemmin tänä kesänä. Laumassa liikkuvat villikoirat voivat olla vaarallisia, sillä ne käyttäytyvät muiden luonnossa liikkuvien saalistavien lihansyöjien tavoin ja petoeläimen vaiston varassa. Villikoirat ovat sekarotuisia.