Sadat Instagram-tilit hakkeroitu – käyttäjät lukittu ulos tileiltään

Digi · Tim Isokivi

Lukuisat Instagram-käyttäjät ovat joutuneet viime viikkoina oudon hakkeroinnin uhriksi. Käyttäjät on kirjattu ulos tileiltään ja heidän tunnuksensa, salasanansa, profiilikuvansa ja profiiliin liitetty sähköpostiosoite on vaihdettu.

Useissa tapauksissa profiilikuvat on vaihdettu satunnaisista elokuvista peräisin oleviin kuviin. Hakkeroinnin uhriksi ovat joutuneet myös sellaiset käyttäjät, joiden tileillä on turvallisempi kaksiosainen todennus.

Instagramin mukaan hakkerointitapauksia tutkitaan parhaillaan. Mikäli käyttäjä saa sähköpostin jossa tilin salasanan ilmoitetaan vaihtuneen, neuvotaan häntä klikkaamaan linkin ”revert this change”, eli palauta tämä muutos -kohtaa. Käyttäjiä neuvotaan myös vaihtamaan salasanansa turvallisempaan.

Hakkeroituihin tileihin yhdistetyissä uusissa sähköpostitileissä on .ru-pääte, minkä ansiosta tapaukset on yhdistetty Venäläisiin hakkereihin. Mashable-sivuston mukaan Instagram-hakkeroinneista on twiitattu 899 tililtä pelkästään viimeisten seitsemän päivän aikana.