Paholaisrausku järjesti komean show’n – pomppi kalastajan vieressä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin rauskulaji on paholaisrausku, joka voi kasvaa yli 7,5 metriä leveäksi otukseksi. Nyt teksasilainen kalastaja, Mark De La Rosa, on onnistunut kuvaamaan jättikokoisen rauskun järjestämän hyppynäytöksen videolle.

Associated Pressin mukaan paholaisrausku esitteli hyppytaitojaan Teksasin edustalla, Freeportin rantamaisemissa. Mark De La Rosa luuli ensin nähneensä sivusilmällä merenpintaan pomppimaan tulleen delfiinin. Pian hän hoksasi, että kyseessä olikin suurikokoinen paholaisrausku.

Rauskut ovat kuin merten omia liitelijöitä, sillä niiden uimatapa muistuttaa kovasti ilmassa lenteleviä lintuja. Litteällä ruumiilla varustetut kalat elävät yleensä pohjan lähellä ja niitä tavataan lähinnä trooppisissa ja lauhkeissa merissä. Kalastaja kertookin, että kyseinen rausku oli suurin hänen koskaan kohtaamansa yksilö.