Posti mokasi! Kutsukortin toimitus kesti kaksi kuukautta – juhlat jäivät välistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kangasalla asuva yksityishenkilö yllättyi saadessaan äsken postissa kirjekuoren Kouvolan seudulla asuvalta sukulaiseltaan. Kuorta avatessa selvisi, että kyseessä oli kutsu konfirmaatiotilaisuuteen – joka oli vietetty jo heinäkuussa. Kuori oli lähetetty kesäkuussa.

Posti kuljetti kutsukorttia kaksi kuukautta. Kutsu oli lähetetty hyvissä ajoin, sillä se oli leimattu Helsingissä 20. kesäkuuta. Rippijuhlat vietettiin 22. heinäkuuta.

Kutsukortti saapui vastaanottajalle Pirkanmaalle vasta tällä viikolla, eli melkein kaksi kuukautta sen lähettämisen jälkeen. Vaaleanpunainen kuori oli mustan lian peitossa.

Kutsun vastaanottaja ei ollut tietoinen sukulaistyttönsä konfirmaatiosta, eikä siten voinut osallistua juhliin. Juhlat jäivät välistä Postin tekemän mokan takia. Henkilö kertoo lähettävänsä sukulaistytölleen lahjan Matkahuollon välityksellä, koska ei luota enää Postin toimintaan.

Postin toiminta on puhuttanut viime aikoina kovasti, sillä yhtiö on laajentanut toimintaansa uusille toimialoille, vaikka samalla sen perustoiminnassa on vakavia ongelmia.

Postin heikentyneen perustoiminnan vuoksi esimerkiksi tärkeitä asiakirjoja ja niiden selvityksiä on myöhästynyt kohtuuttomien pitkien toimitusaikojen vuoksi.

Taannoin Posti jakeli jopa omat joulukorttinsa vasta tammikuussa.

Nykyisin ei ole lainkaan tavatonta, että Posti jakelee esimerkiksi huomautuslaskun vastaanottajalle ennen varsinaista laskua. Ihmisten kannattaa ottaa Postin toiminta huomioon myös juhlia järjestäessä ja toimittaa kutsut esimerkiksi sähköisessä muodossa vieraille perinteisten korttien sijaan.