Lohduton näky – valtava jätevuori peitti uimarannan alleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Meriin päätyvä muovijäte aiheuttaa toistuvasti ongelmia ympäri maailmaa, ja esimerkiksi Filippiinien Boracayn saari suljettiin taannoin sen vuoksi puoleksi vuodeksi. Nyt jätteet uhkaavat toista aluetta Filippiineillä.

Manilassa kuvatulla videolla valtavat jätemäärät huuhtoutuvat paikalliselle uimarannalle aaltojen mukana. Roskaa on niin paljon, että sitä lentää jopa ilmassa.

Paikalliset opiskelijat tekivät rannalla vapaaehtoistyötä putsatakseen jätteitä pois. Paikalla ollut Matthew Doming kuvailee kokemusta New York Post -lehden mukaan musertavaksi roskien suuren määrän vuoksi.

Roskaa ja muovijätettä on huuhtoutunut myös Filippiinien autoteille ja kaupunkien kaduille taannoisten rankkasateiden myötä. Kiinan, Indonesian, Filippiinien, Thaimaan ja Vietnamin uutisoidaan päästävän muovijätettä mereen enemmän kuin muut maailman maat yhteensä.