Pearl Jamin keikkajulisteesta kohu – kuollut Donald Trump palavan Valkoisen talon pihalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Grungeyhtye Pearl Jam on päätynyt kohun keskiöön tuoreen keikkajulisteensa ansiosta. Julisteessa nähdään ilmiliekeissä oleva Valkoinen talo, jonka pihalla makaa Trumpia epäilyttävästi muistuttava luuranko.

Julisteen suunnittelivat yhtyeen basisti Jeff Ament yhdessä taiteilija Bobby ”Draws Skulls” Brownin kanssa. Julisteen mainostamassa esiintymisessä kerätään varoja demokraattipuolueen senaattiehdokkaan, Jon Testerin vaalityöhön.

Juliste suututti erityisesti Testerin vastaehdokkaan, republikaanipuolueen Matt Rosendalen. Hän kutsui julistetta ällöttäväksi ja tuomittavaksi.

– Jon Testerin pitäisi sanoutua irti tällaisesta väkivallanteosta ja ekstremismin räikeästä ilmauksesta, Rosendale twiittasi.

Pearl Jam on tullut tunnetuksi poliittisista ilmauksistaan aikaisemminkin. Yhtyeen keulahahmo Eddie Vedder vastusti äänekkäästi muun muassa presidentti George H.W. Bushia ja hänen poikaansa, George W. Bushia.