Fitness-toimittaja: ”Lopetin yhden ruoka-aineen käytön ja akneni parantui!”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä kärsii vielä aikuisiällä kipeistä ja näkyvistä iho-ongelmista ja finneistä. Yksi heistä on 40-vuotiaaksi asti aknesta kärsinyt toimittaja. Hän oli kokeillut kaikkea ihotautilääkäreistä ihonhoitovinkkeihin. Lopulta hän löysi avun yhden ruoka-aineen hylkäämisellä.

Popsugarin kuntoilutoimittaja Jenny Sugar kertoo, että hänen kasvojensa iho parantui merkittävästi, kun nainen luopui sokerin käytöstä ruokavaliossaan. Kaikki alkoi siitä, kun hän lupasi viime vuonna uudenvuodenlupauksena ryhtyä kuukauden mittaiseen sokerilakkoon. Samalla hän huomasi, että hänen ihonsa voi erinomaisesti lakon aikana.

Vaikka nainen luopui alunperin sokerista vähentääkseen vatsan alueen turvotusta, huomasi hän näkyvimmät muutokset kasvojensa ihoalueella. Toki hänen ruoansulatusongelmansa ja turvotus poistui sokerin käytön lopettamisen jälkeen, mutta samalla hänen ihonsa näytti paremmalta kuin koskaan teini-iän jälkeen. Nyt nainen on vaihtanut kaikki sokerilla kyllästetyt ruoat ja herkut terveellisempiin vaihtoehtoihin.