Nettikiusaaminen oli tuhota Riikan: ”Me ei lopeteta ennen kuin tapat ittes”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nuorten kiusaamisesta kertova suomalainen Some Deep Story -sarja on saanut jatkoa. Juuri julkaistulla kolmannella tuotantokaudella tarinansa kertoo muun muassa 19-vuotias Riikka, joka joutui niin piinaavan nettikiusaamisen kohteeksi, että päätti tehdä asiasta rikosilmoituksen.

Some Deep Story on katsottavissa Yle Areenassa. Sami Kieksin ohjaamassa Riikan jaksossa kiusattu kertoo miten hän joutui yllättäen rajun nettikiusaamisen uhriksi.

– Täysin tuntemattomat ihmiset heittelivät musta jotain ihmeen faktoja kehiin. Ihmiset tekivät musta ihan jatkuvalla syötöllä julkaisuja. Joskus kun mä avasin Facebookin, niin mun etusivulla oli ensimmäisenä seitsemän julkaisua peräkkäin, joissa kaikissa haukuttiin mua, Riikka kertoo.

– Kun näkee kommentteja, joissa näkee, että ihmiset haluavat mun tekevän itsemurhan mun naaman takia, niin se tuntuu oikeasti aika kamalalta. Mulla oli pahimmilla hetkillä tuhansia kiusaajia netissä, koska musta oli koko ajan julkaisuja ja julkaisuissa oli aina monta sataa kommenttia, joissa tuntemattomat ihmiset haukkuvat mua ja yllyttävät itsemurhaan.

Kuten lukemattomissa muissa vastaavissa tapauksissa, Riikkakaan ei saanut apua koulusta. Koulu ilmoitti, etteivät he voi asialle mitään, koska kiusaaminen tapahtuu netissä. Lopulta Riikka teki poliisille rikosilmoituksen kiusaamisestaan.