Duudsoneiden tuotantoyhtiön Pallon ympäri palkittiin Formaatti-Finlandialla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rabbit Filmsin seikkailuformaatti Pallon ympäri on valittu vuoden 2018 Formaatti-Finlandian voittajaksi. APFI ry:n jakama arvostettu palkinto jaettiin 18 kerran Media & Message -tapahtumassa. Rabbit Films on aiemmin voittanut Formaatti-Finlandian Kingi ja Duudsonit tuli taloon -ohjelmista.

Tämän vuoden Formaatti-Finlandia -voittajan valitsi esituomariston äänestämän shortlistan pohjalta levitysyhtiö Eccho Rightsin perustaja Nicola Söderlund, joka piti tärkeimpänä kriteerinä formaatin vientipotentiaalia.

– My choice is Globetrotters. Globetrotters taps well into the global trend of traveling where a rich experience at and of new places is what people are looking for”, perusteli Söderlund valintaansa.

Pallon ympäri lanseerattiin Nelosen kevään 2018 uutuutena. Formaatin ensimmäisellä kaudella Sara Forsberg, Mikko Kuustonen sekä Jussi Vatanen kisasivat itsenäisesti ympäri maapalloa mitä eksoottisimmissa kohteissa suorittaen kahdeksan kilpailija kohtaista tehtävää sekä pyrkien ensimmäisenä takaisin kotimaan maaliviivalle.