James Bondin legendaarinen Aston Martin myydään – hinta 3 000 000 euroa!

Autot Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aston Martin DB5 lukeutuu James Bond -sarjan ja koko elokuvahistorian tunnetuimpiin autoihin. Pian varkkaimmilla Bond-faneilla on mahdollisuus saada mestariagentin ikoninen ajoneuvo omaan autotalliin.

EON Productions -tuotantoyhtiö ja Aston Martin ovat tuomassa yhteistyössä DB5 -automallin erikoisversion yleiseen myyntiin. 282 hevosvoiman urheiluauto on jopa varustettu elokuvista tutuilla vempaimilla.

Vuonna 2020 rajoitetusti myyntiin ilmestyvän Aston Martin DB5:n hankkimiseen vaaditaan tosin miltei kansainvälisen superagentin palkka. Ajoneuvo maksaa 2.75 miljoonaa puntaa, eli noin kolme miljoonaa euroa. Autolla ei myöskään lain mukaan saa ajaa julkisilla teillä.

James Bond huristeli Aston Marin DB5 -autolla ensi kertaa vuonna 1964 ilmestyneessä 007 ja Kultasormi -elokuvassa. Ajoneuvo on sittemmin nähty myös muun muassa Bond-seikkailuissa Pallosalama, 007 Skyfall ja 007 Spectre.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.