Homohanhen ja joutsenen rakkaustarina sai oman patsaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahden eläimen erilainen ja traagisiakin sävyjä saanut rakkaustarina on saamassa muistomerkin. Homoseksuaalin hanhen ja biseksuaalin joutsenen suhdetta ollaan ikuistamassa patsaaksi Uudessa-Seelannissa.

Thomas-niminen hanhi ja Henry-joutsen tapasivat toisensa Uuden-Seelannin Waimanun laguunissa 1980-luvulla. Uroslintujen välille roihahti miltei kaksikymmentä vuotta kestänyt rakkaus. Henry kuitenkin jätti myöhemmin Thomasin Henrietta-nimisen naarasjoutsenen vuoksi.

Thomas oli arvatenkin alkuun mustasukkainen, mutta lopulta kolmikon välille kehkeytyi eräänlainen polyamoriseksi kuvailtu suhde. Thomas jopa huolehti toisinaan joutsenten poikasista. Henry kuoli vanhuuteen vuonna 2009.

Thomas-hanhi menehtyi aikaisemmin tänä vuonna 40-vuotiaana. Lintu haudattiin edesmenneen kumppaninsa viereen. Muistotilaisuudessa Thomasta kuvailtiin rakastavaksi pariksi, huolehtivaksi vanhemmaksi ja homoikoniksi.

Lintujen rakkaustarina halutaan nyt ikuistaa patsaan muotoon. Aidonkokoisen veistoksen suunnittelee Stuff-lehden mukaan paikallinen taiteilija Eileen Thomas.

 

It is with a heavy heart, we announce the passing of our beloved blind goose Thomas. :( :'(Thomas, in his almost 40…

Publiée par Wellington Bird Rehabilitation Trust sur Lundi 5 février 2018