Makuuni konkurssiin – toiminta jatkuu siitä huolimatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset pääsivät 1980-luvun puolivälissä uudelle aikakaudelle, kun videovuokraamot tulivat Suomeen. Tuolloin videon kanssa vuokrattiin yleensä myös videonauhuri, koska kalliit laitteet eivät olleet vielä joka kodin viihdekeskuksia. Yhden videovuokrauksen hinnalla koko perhe olisi päässyt elokuvateatteriin.

Videovuokraamoista muodostui lähes kolmeksi vuosikymmeneksi hittituote, josta haettiin elokuvia usein jopa pari kertaa viikossa. Viime vuosina internetin kehitys ja on-demand -palvelut kuitenkin mursivat videovuokraamojen markkinat. Nykyisin elokuvat katsotaan Netflixin ja muiden verkkopalvelujen kautta.

Eilen Suomessa koettiin kehityksen vääjäämätön virstanpylväs, kun Videofirma Makuuni kertoi hakeutuneensa konkurssiin.

Viime vuosina lähinnä makeisten myynnillä toiminut Makuuni hakeutui konkurssiin maanantaina, sillä se on velkaantunut merkittävästi viime vuosina. Konkurssi ei suoraan tarkoita liikkeiden sulkemista, joten Makuuneissa voi asioida ainakin vielä toistaiseksi. Yhtiön mukaan liiketoimintaa jatketaan ja neuvottelut liiketoiminnan myymisestä ovat pitkällä.