Roolileikit ovat hauska tapa testata rajoja – pääasia on pitää hauskaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa pariskunnista kokeilee erilaisia roolileikkejä rakkauselämäänsä parantaakseen. He saattavat esimerkiksi matkustaa toiselle paikkakunnalle ottamaan uuden ja keskimänsä identiteetin käyttöön. Kuvitteellisen roolin varjossa voi samalla toteuttaa fantasioitaan.

Kumppanin kanssa kannattaa keskustella roolileikeistä avoimesti. Miksi toinen tai molemmat osapuolet haluavat välillä esittää muuta kuin ovat. Roolileikeissä voi käyttää univormuja, peruukkeja ja maskeerauksia. Uuden ja salaisen identiteetin avulla voi myös testata monipuolisesti erilaisiin ammattikuntiin liittyviä leikkejä, kuten poliisin suorittamaa pidätystä tai lääkärin suorittamaa tarkastusta.

Juonikuvioista on järkevää sopia etukäteen. Roolileikki on tarkoitettu hauskaksi lisäksi osana pariskunnan eroottista elämää, joten sitä ei ole järkevää ottaa turhan ryppyotsaisesti. Ideat ovat rajattomat, ja leikkiä voi halutessaan laajentaa koko viikonlopun kestäväksi seikkailuksi.