Skandaali! Michael Jacksonin levyllä lauloikin imitaattori

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Levy-yhtiö Sony Music on melkoisen skandaalin keskiössä. Yhtiön väitetään julkaisseen edesmenneen Michael Jacksonin nimissä kappaleita, joiden laulajana toimi todellisuudessa tähteä imitoinut taho. Nyt asiaa on käsitelty oikeudessa.

Sony Music julkaisi vuonna 2010 laulajan postuumin Michael-levyn. Michael Jackson ei kuitenkaan väitteiden mukaan itse laulanut albuminsa kappaleilla Breaking News, Monster ja Keep Your Head Up. Tähden sijaan laulajana toimi Jason Malachi.

Fanien epäilykset heräsivät pian levyn julkaisun myötä. Myös tähden äiti Katherine Jackson epäili kappaleita väärennöksiksi. Lopulta Jacksonin fani Vera Servoa nosti siviilikanteen Eddie Cascion ja hänen Angelikson Productions LLC -yhtiötä vastaan.

Cascio ja lauluntekijä James Porte väittivät Jacksonin nauhoittaneen kappaleet vuonna 2007. He eivät kuitenkaan kyenneet todistamaan asiaa. Lopulta oikeuslääketieteen audiologi George Papcun totesi, ettei kappaleiden laulaja ole Michael Jackson.

Sony kertoo yhtiön olleen tietämätön siitä, että Cascio, hänen veljensä ja Porte toimittivat heille väärennettyjä kappaleita. HNHH-sivuston mukaan oikeus ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä liittyen Sonyn osallisuuteen huijauksesta. Levy-yhtiö kiistää olleensa tietoinen huijauksesta.