Hurja ME-yritys Suomessa – karusellissa yhtäjaksoisesti 51 tuntia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tivoli Seiterä ja Sami Vironen ovat päättäneet yrittää tehdä Guinnessin maailmanennätyksen Pisimpään yhtäjaksoisesti huvipuisto-/tivolilaitteessa vietetty aika -kategoriassa. Nykyinen ennätys on belgialaisen Sam Clauwn nimissä vuodelta 2014 ja se on kestoltaan 50 tuntia.

– Idea ennätysyritykseen syntyi keskikesällä. Tempaus sopii mielestämme Hupivallankumous-teemaamme, haluamme tuottaa iloa ja hauskuuttaa monin eri tavoin, Sami Vironen toteaa.

Virosella on tavoitteena ylittää ennätys tunnilla, eli olla Tivoli Seiterän Super Waltzerissa yhteensä 51 tuntia. Ennätystä tehdään Vantaalla Tikkurilan urheilupuistossa 30. elokuuta kello 16.30 alkaen. Valmista on määrä tulla illalla 1. syyskuuta.

– Nykyinen ennätys on tehty viikinkilaivatyyppisessä laitteessa, joka on kuin possujuna suosikkilaitteeseeni Super Waltzeriin verrattuna. Meistä tämä tekee kunniaa myös legendaariselle Super Waltzerille, joka on vuodesta toiseen suosituimpia laitteitamme.

Guinnessin maailmanennätyksiä sääntelevät erittäin tarkat säännöt. Laitteessa ollessa ei saa esimerkiksi torkahtaa tai nukkua. Jokaista kieputustuntia kohden saa pitää viiden minuutin jaloittelutauon.

Laite saa olla tivolin aukioloaikoina myös yleisön käytettävissä, mutta kierrosten pituudet ja pysähdykset on säännelty tarkasti. Ennätystä valvoo neljän tunnin vuoroissa koko ajan kaksi ulkopuolista henkilöä, joiden lokikirjojen tulee olla aukottomia.