Kuivatut hedelmät ovatkin kaloripommeja – tässä syy!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaupat ovat nykyään pullollaan hyviä ja terveellisiä välipalavaihtoehtoja kiireisille ihmisille. Osa välipaloiksi ja ateriankorvikkeiksi tarkoitetuista patukoista ja pirtelöistä eivät kuitenkaan ole niin terveellisiä kuin mainokset antavat olettaa.

Valmiiksi pakatuissa välipaloissa voi olla paljon piilosokeria, mitä moni kuluttaja ei osaa varoa. Piilosokeria sisältävät myös Women’s Health -sivuston mukaan monien terveellisinä pitämät kuivatut hedelmät, jotka ovat useissa tapauksissa todellisia kaloripommeja.

Kuivatut hedelmät sisältävät vitamiineja ja antioksidantteja aivan kuten tuoreetkin, mutta kuivatuissa hedelmissä ei kuitenkaan ole tuoreen hedelmän tavoin nestettä. Tämän vuoksi hedelmät ovat pienempiä ja kaikki ravintoaineet ovat tiiviimmässä muodossa.

Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että niissä on myös painoonsa nähden paljon enemmän sokeria kuin tuoreissa hedelmissä. Joissain tapauksissa sokeria on myös lisätty kuivattuihin hedelmiin, mikä tekee niistä enemmän makeisten kaltaisia.