Matkabloggaajan vinkit – näin kasvatat suosiotasi Instagramissa

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Instagramin suosituimpia käyttömuotoja ovat matka-, fitness-, ja muotibloggaaminen. Etenkin matkabloggaaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana kun moni taitava nuori on onnistunut tekemään matkojensa jakamisesta itselleen ammatin.

Matka-aiheista Instagram-kanavaa pitävä Ciara Johnson irtisanoutui päivätöistään ja alkoi matkustelemaan ja dokumentoimaan matkojaan omalle Instagram-kanavalleen neljä vuotta sitten.

Nyt hän antoi parhaat neuvonsa Elite Daily -sivuston kautta ihmisille, jotka ovat aloittelemassa omaa matkustusaiheista Instagram-kanavaa ja haluavat haalia itselleen paljon seuraajia.

1. Löydä oma juttusi

Ciara Johnson esittelee seuraajilleen millaista matkustaminen on yksin. Nainen kehottaa myös muita löytämään oman teeman, oli se sitten matkustukseen liittyvä muoti, budjetilla matkustaminen, seikkailu, joku tietty maanosa tai eri ruokakulttuurit.

2. Luo kaunis kuvavirta

Ota laadukkaita kuvia ja luo itsellesi visuaalisesti kaunis ja yhteneväinen kuvavirta Instagramiin. Pyri kertomaan kuviesi avulla tarinaa.

3. Mieti kuvatekstit huolella

Kuvatekstit ovat keino luoda syvempi yhteys yleisöösi. Mieti mitä kirjoitat.

4. Muista aihetunnisteet

Kuvaan liitetyt aihetunnisteet ovat tärkeä työkalu, jonka avulla muut ihmiset löytävät kuvasi ja kanavasi.

5. Palvele yleisöäsi

Kun tarjoat yleisöllesi mielenkiintoista ja säännöllisesti päivittyvää sisältöä, saat heidät pysymään seuraajinasi.

6. Nauti prosessista

Nauti harrastuksestasi, josta voit lopulta saada myös elantosi. Mikäli kuvien ottaminen ja niiden jakaminen ovat sinulle pakkopullaa, matkabloggaaminen ei ole sinua varten.