Raju ukkonen riehui 1,5 tuntia Tokiossa – video tallensi salamoinnin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoäiti osoittaa voimansa erilaisten sääilmiöiden muodossa. Suomessa on ollut poikkeuksellisen kuuma hellekesä, jonka aikana on saatu nauttia aniharvoin ilmaa raikastavista ukkosmyrskyistä. Tokiossa on kuitenkin päästy kunnon ukkosen makuun.

Twitteriin on julkaistu video Japanin pääkaupungissa riehuneesta ukkosesta. Myrsky kesti yhteensä 1,5 tuntia ja salamointi oli voimakasta etenkin ylhäällä pilvien seassa. Ukkonen on kaunis, vaikkakin monen mielestä pelottava sääilmiö.

Twitter-käyttäjän julkaisemaa videota on katsottu yli kaksi miljoonaa kertaa. Voimakas ukkonen syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina.