Mikko ”Peltsi” Peltola on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltolan on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2018. Valinnan teki Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati, johon myös Stara on kuulunut jo vuosien ajan. Valinta julkistettiin hetki sitten Helsingissä järjestetyssä Positiivisuusviikon tilaisuudessa.

Raati totesi, että 44-vuotiaassa Mikko ”Peltsi” Peltolassa on äijämäisen hyvää periksiantamattomuutta ja esimerkillistä pehmeyttä. Suomalaisten Peltsinä tuntema mediahenkilö on aina oma itsensä ja juuri se on hänen positiivisuutensa ydin.

Uransa alussa tiskijukkien suomenmestaruuden voittaneen lupsakan musiikkimiehen tie vei Radiomafiaan, jonka aamutiimin toisena osapuolena hän nousi koko Suomen yhteiseksi Peltsiksi. Sadat tuhannet suomalaiset kuuntelivat häntä aina presidenttiä myöden. Monien arkipäivät alkoivat paremmin juuri Peltsin jutustelua kuunnellessa.

Peltsi on pysynyt mediassa ja hänen työtään olemme saaneet seurata runsaasti. Oman itsensä Peltsi laittoi erityisesti likoon, kun pyöräilystä ja eräilystä kiinnostunut toimittaja päätyi lopulta juontamaan Erätulilla-ohjelmaa, jossa katsojat saivat nauttia Peltolan intohimosta luontoa kohtaan.

Siviilissä Peltsi on samanlainen rauhallinen ja hyväntahtoinen herrasmies kuin ruudussakin. Hän on perheenisä, joka osaa pitää työelämän ja yksityiselämän erillään. Jos Peltsi pitäisi kiteyttää yhteen sanaan, voisi se olla ”aito”. Hän on teeskentelemätön ja tinkimätön tavoitteiden saavuttaja, jonka esimerkkiä moni suomalainen voi hyvällä omallatunnolla noudattaa.

Positiivisin Yhteisö -palkinto Icehearts-toiminnalle

Positiivisin Yhteisö -tunnustus myönnettiin tänä vuonna Icehearts-toiminnalle, joka ottaa mukaan toimintaan juuri lapset, jotka ovat vaarassa jäädä jalkoihin nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa.

Iceharts on joukkuetoimintaa, jossa lapsille ja nuorille ollaan läsnä. Toiminta perustuu arvomaailmaan, joka antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden ja tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi sekä toiset huomioonottavaksi joukkueen jäseneksi.

Raati halusi myöntää Positiivisin Yhteisö -palkinnon pitkäjänteiselle toiminnalle, jossa mukana olevien aikuisten jokapäiväinen asenne on toiminnan tärkein työkalu.