Oh-la-la mitä orgasmeja! Näillä vinkeillä räjäytät tajunnan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naisten orgasmien on väitetty olevan muinaisjäänne luolamiesajoista. Harva nainen kuitenkaan paheksuu seksuaalisen nautinnon tuottamaa koko kehon valtaavaa hekumaa, joka saa vartalon vävähtelemään ja mielen väreilemään. Nyt on listattu kymmenen vinkkiä, joiden avulla orgasmit voi nostaa uudelle ja paremmalle tasolle.

Orgasmeja on mahdollista harjoitella ja treenata. Toisinaan kiimakliimaksi saapuu kysymättä ja yllättäen, mutta yleensä orgasmin saapumisen voi huomata jo pitkään ennen laukeamista. Nautinnollisuutta voi lisätä ensimmäistä orgasmia viivyttelemällä. Ideana on kiusoitella genitaalialuetta niin kauan, kunnes ei yksinkertaisesti enää pysty pidättelemään räjähtävää orgasmia.

Naisilla on maaginen G-piste, jonka stimuloiminen vahvistaa orgasmeja huippuunsa. Avuksi voi ottaa peniksen, sormet tai seksivälineet. Orgasmin saavuttamisessa auttaa syvään hengittäminen ja hetkeen heittäytyminen. Sisäisen nautinnon tuottamisen lisäksi ei sovi unohtaa klitorista, jonka hyväily tuottaa useimmiten suurimman osan neitokaisten orgasmeista.

Eri asennot hierovat genitaalialueita yhteen hieman eri kulmissa. Parien kannattaa löytää heille parhaiten sopiva asento. Tutkimusten mukaan naisten orgasmit ovat intensiivisempiä kierron 14. päivän vaiheella. Tällöin naiset ovat usein myös libidonsa kanssa korkeimmillaan, Popsugar muistuttaa.

Tietyt lääkitykset ja alkoholi voivat vaikeuttaa orgasmien saavuttamista. Sen sijaan lantionpohjanlihasten treenaaminen auttaaa tiettävästi sekä miehen nautinnon, että naisen orgasmien saavuttamista. Kumppanin kanssa on hyvä opetella keskustelemaan avoimesti seksistä, jotta sängyssä voi keskittyä ainoastaan olennaiseen.