Apple-huijaus leviää sähköpostissa – älä klikkaa salakavalaa huijausviestiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina erilaiset nettihuijaukset ovat lisääntyneet nopeasti, ja useiden suomalaistenkin pankkien asiakkaat ovat saaneet joskus hyvinkin aidon tuntuisia huijausviestejä. Yleensä ne on naamioitu pankin oikeiksi viesteiksi, joiden tarkoitus on kuitenkin kalastella pankki- ja käyttäjätunnuksia.

Parhaillaan myös Suomessa leviää vauhdikkaasti Apple-huijaus, jossa pahaa-aavistamattomilta käyttäjiltä yritetään saada Applen-palvelujen käyttäjätunnuksia. Viesti näyttää lähes identtiseltä Applen aidolta viestiltä, mutta huijaus paljastuu tarkistamalla mistä osoitteesta viesti on tullut ja minne osoitteeseen huijausviestin linkki johdattaa. Linkin kohdesivu tulee tarkistaa klikkaamatta sitä.

Viestejä on tullut Suomessa varsinkin yrityksissä myös sellaisiin sähköpostiosoitteisiin, joilla ei ole Apple-tiliä lainkaan. Varsinaisessa viestissä väitetään, että käyttäjän Apple-tunnuksia olisi käytetty toisessa maassa ja pyydetään ”click välittömästi” jos kyseessä ei ole ollut käyttäjä itse.