Oletko käyttänyt purkinavaajaa aina väärin? Näin sitä kuuluisi käyttää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Perinteinen tölkinavaaja on pieni metallinen avaaja, jossa on koukkumainen terä. Yhä useammasta taloudesta löytyy nykyään myös hieman näppärämpi ja samalla enemmän tilaa keittiön kaapista vievä purkinavaaja, jossa on kaksi kädensijaa, kaksi terää ja nuppi, jota pyöritetään tölkkiä avatessa.

Eräs aviopari oli huomannut, että useimmat ihmiset käyttävät purkinavaajaa luultavasti väärin. Videolla mies ja nainen esittelevät ensin tavan, jolla moni käyttää purkinavaajaa ja sen jälkeen tavan, jolla apuvälinettä luultavasti tulisi oikeasti käyttää.

Useimmat ihmiset käyttävät avaajaa luultavasti tavalla, joka esitellään videolla ensimmäisenä. Siinä terät asetetaan pystysuunnassa purkin reunaan kiinni. Toisessa tavassa avaajaa käytetäänkin vaakasuunnassa, jolloin kansi jää kätevästi avaajaan kiinni sen jälkeen kun kansi on kokonaan auki ja irtoaa purkista.