Italian värikkäin matkakohde ihastuttaa – Burano on venematkan päässä Venetsiasta

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venetsia on Euroopan tunnetuimpia matkailukohteita, jonne monet Italiaan matkustavat haluavat päästä käymään. Mielikuvat Venetsiasta ovat kauniita ja romanttisia, mutta pahimpaan turistiaikaan meno kaupungissa voi olla melko hektistä ja täynnä tungosta.

Tällöin suunta kannattaakin ottaa päiväksi läheisille saariryhmille. Burano on henkeäsalpaavan kaunis ja värikäs kylä, joka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Venetsiasta.

Buranoon pääsee parhaiten Venetsian vaporetti-vesibusseja käyttämällä, jolloin matkaan kuluu aikaa Venice Expert -sivuston mukaan noin 40 minuuttia.

Buranon värikkäät talot voivat turistin silmiin näyttää sattumanvaraisesti maalatuilta, mutta ne seuraavat kuitenkin kulta-ajalta peräisin olevaa järjestelmää, minkä vuoksi talojen uudelleen maalaamista tuleekin anoa hallinnolta.

Burano on tunnettu värikkäiden talojen lisäksi myös pitsitöiden perinteestä, joka on edelleen hyvin vahvasti esillä saarella.

Burano on tiheään asutettu saari, ja se onkin rakennettu lähes kokonaan täyteen asuntoja. Buranossa yöpyminen voi olla hintavaa, mutta saarella sijaitsee kuitenkin myös pikkuisia hotelleja.

Päivämatkan aikanakin värikkäitä taloja ja ihanaa tunnelmaa ehtii jo aistimaan, minkä vuoksi monien Venetsiassa lomailevien onkin helppo vierailla päiväretken verran Venetsian laguunin saarilla.

View this post on Instagram

Could it be any prettier? ❤️ #buranocolour

A post shared by Burano (@buranocolour) on