Se on siinä! Hellekesä teki tänään historiaa – tätä ei ole nähty vuosikymmeniin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on kuluneena kesänä saatu nauttia historiallisen upeasta hellekesästä, kun toukokuussa alkaneet hellekelit ovat jatkuneet aina syyskuulle saakka. Ilmatieteen laitos on nyt vahvistanut sosiaalisessa mediassa, että tänään 8. syyskuuta muodostui hellepäiväksi, joka on jo 64. hellepäivä tälle kesälle.

Helleraja ylittyi tänään selvästi, sillä Raumalla mitattiin peräti 26,1 astetta. Samalla tehtiin myös eräänlainen ennätys, sillä tänään eletään vuosikymmeniin myöhäisintä yli 26 asteen hellepäivää.

Edellisen kerran vastaava on mitattu Ilmatieteen laitoksen mukaan 1960-luvun alussa. Rauma ei ollut ainoa paikkakunta, jossa helleraja ylitettiin, sillä esimerkiksi Kemiössä mitattiin iltapäivällä 25,4 astetta.