Saitko sähköpostin veronpalautuksesta? Nettihuijaus leviää nopeasti

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää koko ajan kymmenittäin ellei jopa sadoittain erilaisia huijausviestejä, jotka pyrkivät tekeytymään mahdollisimman virallisen ja uskottavan näköisiksi. Viime päivinä suomalaiset ovat saaneet runsaasti huijausviestejä, joissa ilmoitetaan veronpalautuksesta.

– Kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden vero- toiminnan olemme päättäneet, ettäolet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79, huijausviestissä kerrotaan.

Viestin kielioppi on kaikkea muuta kuin uskottavaa, mutta ulkoisesti viesti näyttää niin aidolta, että monet voivat langeta siihen veronpalautuksen saamiseksi.

– Täytä veronpalautuksen pyynnön Palautus voi viivästyä monesta syystä. Esimerkiksi. Lähettämällä virheellinen kirjaa tai soveltamalla määräajan jälkeen. Voit käyttää veronpalautuksen, klikkaa seuraavaa linkkiä, viesti jatkuu.

Linkki näyttää ulkoisesti ohjautuvan Suomen verottajan verkkosivuille, mutta todellisuudessa käyttäjä ohjautuu kuitenkin huijareiden ylläpitämälle verkkosivustolle. Siellä käyttäjältä pyritään saamaan yksityisiä tietoja.