Metallican hitti soitettiin harpulla – sopisi tällaisena vaikka kirkkoon!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harppu on yksi maailmanhistorian vanhimpia kielisoittimia, ja sopii erinomaisesti melodisiin ja monivivahteisiin kappaleisiin. Nyt sillä on soitettu Metallican legendaarinen rässiballadi Nothing Else Matters. Kaunosävelinen versio on ylellistä kuunneltavaa.

Metallican kappaleiden on usein todistettu sopivan myös sinfoniaorkesterin tai klassisten instrumenttien käyttämälle nuottiviivastolle. Tori Handsley -niminen muusikko soittaa nyt 90-luvun alussa ilmestyneen ikihitin harpulla. Toisinaan nainen varioi tuttua sävelkulkua sopimaan harpun kymmenien kielien äänimaailmaan.

Harpun soittaminen ei ole maailman yksinkertaisinta puuhaa, sillä sen ääniala ylttää 6,5 oktaaviin ja kieliä on yhteensä 47. Tori Handsley ei ole perinteinen harpisti, sillä hän tekee keikkoja myös jazz-yhtyeensä kanssa. Harppuja on soitettu maailmassa jo ennen nykyisen ajanlaskun alkua.