Oktoberfestit lähestyvät – upeita juhlia löytyy myös Saksan ulkopuolella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Maailman suosituin olutfestivaali Oktoberfest on vuosittain Saksan Münchenissä järjestetty kaksiviikkoinen tapahtuma. Mikäli ei onnistunut saamaan majoitusta tai lippuja tapahtumaan, voi olutfestivaalia juhlia onnistuneesti myös muualla maailmalla.

Oktoberfestiä juhlitaan pienimuotoisesti myös Suomessa, mutta mikäli haluaa autenttisemman kokemuksen, voi tapahtumatunnelmaan sukeltaa Tokiossa, Kapkaupungissa tai Sydnessä.

Topdeck Travelin matkailuekspertti Sarah Jasmine Labib kertoo Popsugarille, että muut maat ovat omaksuneet olufestivaalin viettämisen hienosti ohjelmanumeroineen sekä juoma- ja ruokatarjoiluineen.

Yhdysvalloissa Oktoberfestiä juhlitaan Cincinnatissa, jossa perinne on jatkunut jo 40 vuoden ajan. Yllättäen osa Dubain hotelleista ja ravintoloista on aloittanut omat perinteensä. Omat versionsa tarjoavat myös Hong Kong, Skotlannin Edinburgh, Kanadan Kitchener-Waterloo ja Brasilian Blumenau.