Kärsitkö ikävästä kuukautisvaivasta? Nämä 5 vinkkiä helpottavat

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vatsan turvotus on monia ihmisiä koskettava hyvin inhottava vaiva. Se näkyy ulos päin pömpöttävänä vatsana ja saa myös oman olon tuntumaan tukalalta. Tietyt ruoka-aineet voivat aiheuttaa vatsan turvotusta, mutta osalla naisista se liittyy myös säännöllisesti osaksi kuukautisvaivoja.

Nyt lääkäri Diana Bitner kertoi Women’s Health -sivustolle miten kuukautiskiertoon liittyvää turvotusta pystyy helpottamaan.

1. Proteiini- ja kaliumpitoinen ruoka

Hyvät proteiininlähteet kuten kana, kala ja tofu vähentävät turvotusta. Näiden lisäksi kaliumpitoiset ruoat kuten banaani, tomaatti ja parsa auttavat tasapainottamaan kehon nesteitä.

2. Älä syö ruokia, jotka aiheuttavat suolikaasuja

Pavut, ruusukaali, parsakaali ja kukkakaali sisältävät vaikeasti suolistossa hajoavia sokereita, jotka muodostavat suolistossa kaasua ja aiheuttavat turvotusta.

3. Muista liikkua

Turvotukseen auttaa rauhallinen liikunta kuten kävely, uiminen ja jooga. Korkeasykkeinen hikitreeni voi lisätä kehon tulehdustilaa mikä vain pahentaa turvotusta entisestään.

4. Vähennä kofeiinia ja alkoholia

Alkoholi voi voimistaa kuukautisoireita ja pahentaa rintojen arkuutta, turvotusta ja mielialan vaihteluita. Kofeiini puolestaan ärsyttää suolistoa ja kuivattaa kehoa, minkä seurauksena elimistö alkaa keräämään nestettä.

5. Vältä hiilihappoisia juomia

Hiilihappoiset virvoitusjuomat pahentavat turvotusta kuljettamalla suolistoon ilmaa, sokeria ja makeutusaineita.

https://www.womenshealthmag.com/health/a19995105/de-bloat-during-period/