Meilläkö ruuhkaa? Katso ensin tämä video Intiasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen suurimmissa kaupungeissa on ruuhkaa lähinnä aamulla ennen virastoaikoja ja iltapäivällä työpäivien päätyttyä. Toisinaan ruuhkautuvan liikenteen solmukohdat voi ratkaista järkevän kaupunkisuunnittelun ja toimivan julkisen liikenteen avulla.

Julkinen liikenne ei kuitenkaan ole ratkaisu onneen, jos ihmisiä on liikaa palvelutarjontaan nähden. Tästä todisteena on Intian Mumbain junavaunussa kuvattu video, jolla väkijoukko tungeksii vaunun sisään väkisin. Osa miehistä hyppää junaan sen liikkuessa.

Rynnimisellä kaiketi varmistetaan, että kaikki halukkaat mahtuvat vaunuun sisälle. Emme tiedä, onko tilanne yhtä paha kaikkina kellonaikoina, mutta ruuhka-aikana se näyttää todella kammottavalta. Tässä vaiheessa joustava työaika tai etätyömahdollisuus olisi pelastus.