Avioeroissa meneillään valtava piikki – ammattiapua kannattaa hakea

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioerojuristien kerrotaan olevan tähän aikaan vuodesta kiireisiä. Syynä on syksyn tuoma ”uusi aikakausi”, jolloin lomat on vietetty ja arki on mukautunut uomiinsa. Ihmiset eroavat tarkastellessaan parisuhteensa tilaa. Eroa on voitu suunnitella jo pitkään.

Monet pariskunnat ovat väsyneitä nykyiseen parisuhteeseensa. Arki ja kaamos saattavat latistaa kaikkia elämän osa-alueita. Kun romantiikka on retuperällä, kannattaa parisuhdetta tarkastella realistisesta näkökulmasta.

Onko suhde sen arvoinen, että sen pelastamiseksi kannattaa nähdä vaivaa? Ero ei välttämättä ole paras ratkaisu, joten sitä kannattaa harkita pitkään. Kannattaa hankkia avuksi ammattiapua.

Yksi vaihtoehto on asumusero, jossa pariskunta ottaa aikalisän. He voivat tarkastella suhteensa laatua etäältä ja pohtia, olisiko yhdessäolemiselle vielä mahdollisuuksia.

Jos tilanne johtaa lopulliseen eroon, on asiasta hyvä ottaa täysi vastuu. Pitkällä tähtäimellä suhde olisi todennäköisesti tuottanut lisästressiä elämään, vaikka kaikilla on oikeus onneen.

Avioero on parasta hoitaa heti kuntoon ja kaikkien sääntöjen mukaan, jotta mikään siihen liittyvä seikka ei jää roikkumaan. Ammattilaiset osaavat neuvoa tässäkin asiassa ja ohjata oikeaan suuntaan, LSL Family Law -yrityksen Linda Lamb kertoo Femail Firstissa.