Ilmatieteen laitoksen anturit ongelmissa – kuva paljasti erikoisen syyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmatieteen laitoksen säähavainnot ja ennustukset perustuvat pitkälti havaintoasemien mittaamiin ja lähettämiin tietoihin, mutta ajoittain tietoja ei jostain syystä saada. Nyt Kalbådagrundissa ilmenneen ongelman syylliseksi paljastui yllättävä näky.

Ilmatieteen laitos julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa se kertoi miksi Kalbådagrundin asemalta ei parhaillaan ole saatavissa tuulihavaintoja. Samalla laitos kertoi myös laajemmista ongelmista, joita pikkulinnut aiheuttavat kalustolle.

– Kalbådagrundista ei ole hetkeen saatu tuulihavaintoja, sillä merimetso tykkää käydä istumassa tuulianturin puomilla ja vääntämässä tuuliviiriä, Ilmatieteen laitos kertoi.

– Myös talitiaset aiheuttavat ongelmia, sillä he yöpyvät lämmitetyssä tutkalähettimessä. Näin ollen öisin ei tule näkyvyyshavaintoja.